Infoblad Nr 1 – 2017

Hej alla Medlemmar!

Nu börjar vintern äntligen släppa och våren är på intågande. Med vårens intågande börjar det också hända lite saker i föreningen. Det är snart dags för vårens städdag, och efter det kommer årsstämman. Vi kommer även få förändrade rutiner för sophanteringen, då vi kommer att införa sortering av matavfall. Utöver det är det en del annat på gång.

 

Städdag 22 April
Nu har vi bestämt datum för vårens städdag. Den 22 april klockan 10.00 samlas vi på gården som vanligt. Det blir som alltid lite korvgrillning och härligt snack med grannar. Det kommer att stå en container uppställd. Där kommer det finnas möjlighet att kasta saker efter att städningen är avklarad. Det är dock strängt förbjudet att kasta farligt avfall eller el-avfall där. På måndagen efter städdagen kommer en sopbil för att sopa upp gruset på parkeringar och gångvägar. Därför måste vi se till att flytta alla bilar på städdagen, så att vi kan sopa ut gruset. Mer information och en kallelse kommer närmare. Hoppas vi ses!

Matavfall

Styrelsen har beslutat att införa sortering av matavfall i föreningen. Detta för att skona miljön och för att sophanteringen faktiskt blir billigare. Detta kommer att genomföras i samband med årets städdag, och det är därför extra viktigt att komma på städdagen, då vi kommer att informera om förändringen. Mer information om detta kommer att skickas ut från styrelsen och SRV.

Årsstämman 29 Maj
Årets årsstämma är bokad till den 29 maj klockan 19.00. Som vanligt ses vi på Vendelsö Bygdegård och det kommer att bjudas på fika. En kallelse kommer att skickas ut i tid innan mötet.
Eventuella motioner lämnas till styrelsen via mail alternativt i styrelsen brevlåda, dock SENAST
01/05.
Är ni intresserade av att gå med i styrelsen så kontaktar ni valberedningen:
Leif Borèn #97 – Leif_boren@msn.com
Anne Alenius #133
Monika El Mkis #51

Arbeten på tomten
Nu när våren är här, börjar det påtas i trädgårdarna runt om och diverse projekt brukar dras igång, vilket är härligt. Men glöm inte bort att kolla i stadgarna och ordningsreglerna, samt att fråga styrelsen om lov innan ni sätter igång med era projekt, så som att fixa altaner och staket. Styrelsen vill också påminna om att det är de boendes eget ansvar att klippa häckarna ut med vägen. Hela området med gårdarna är vårt gemensamma ansvar och det ligger i allas intresse att hålla gårdar och tomter fina och rena.

Besiktningar i lägenheterna

Under våren kommer styrelsen att gå runt för att göra mindre besiktningar i lägenheterna. Vi kommer även att gå ut och informera om den kommande förändringen med matavfallet. Så bli inte förvånade om det knackar på dörren. I övrigt tycker styrelsen bara att det är kul och viktigt med bra kontakt med alla i föreningen, så var inte blyga om det är något ni undrar över. Kom och knacka på!

Kommande renoveringar

Styrelsen håller för tillfället på att jobbar för att få till en renovering av staketen runt parkeringarna och andra platser där det finns behov. Det är minst sagt dags för det. Styrelsen håller även på att kolla på möjligheten att sätta träpanel på väggarna i soprummen, då vi tror det skulle fräscha upp dessa.

Hoppas vi ses under våren!

Med vänliga hälsningar
Styrelsen Brf Norra Kyrkviken

Vid tangenterna Alexander Larsson #83, Sekreterare